Guitar på altanen

Guitar på altanen

Mens vi er ramt af coronasmitte og diverse restriktioner i Danmark, finder vi sammen på forskellige måder. En af dem er at dele musik og sang i det fri.

Her i Brændgårdsparken har vi ikke fællessang eller lignende fra altanerne. Ikke at smittefaren ville stige på grund af det. Omvendt ville vi få noget sammen – i en tid, hvor vores direkte relationer er sat mere eller mindre på standby. Nok mest mere.

I eftermiddag skinnede solen. Vinden var lun, og der var hvidvin i køleskabet. Og så lokkede altanen og musikken på én og samme gang. Så jeg hældte op, stemte og satte mig ud i det lune forårsvejr og hyggede med en stribe sange.

Da jeg fyldte år forleden, fik jeg en masse gaver. Blandt dem var Sangbogen Greatest. Jeg lagde ud med Fuld af nattens stjerner af Sebastian, en skøn sang fra musicalen Skatteøen (1986). Og efter en tur rundt om blandt andre Shu-bi-dua, Gnags og Poul Krebs endte jeg hos Sebastian igen:

Sangen om sol og syrener –
våren i eksplosion.
Alt hvad der lever og forener
os i en egen komposition.

Vårvise (1987) er en fantastisk smuk tekst og melodi. Det er umuligt at genskabe den stemning, som Sissel Kyrkjebø og Sebastian formidler. Men jeg nyder at synge sangen, og da især på sådan en skøn forårsdag.

Måske kan vi mødes her i blokkene og synge dén – eller en anden sang – en dag? Det kan vi godt være sammen om på afstand 🙂