Fuld af godt humør

Vælgermøde i Multicenter Hodsager

Vælgermøde, mudderbad i rød blok og Enhedslisten Herning på Danmarkskortet. Det er bare nogle af de ting, jeg har oplevet i den politiske arena den seneste uges tid. Ingen skal kede sig under en valgkamp – så er det i hvert fald deres egen skyld 🙂

Erik Møller-Jensen er nummer to på vores liste. Han debuterede til et vælgermøde i tirsdags. Det foregik i Multicenter Hodsager, og det gik rigtig godt. Faktisk var det en på mange måder fin debat – panelet bestod udelukkende af kandidater, der ikke sidder i den nuværende kommunalbestyrelse. Så der blev ikke talt meget om finansiering. Til gengæld fik vi et godt indtryk af, hvad kandidaterne står for: Hvis økonomien rækker, hvad vil du så i byrådet?

Erik høstede i øvrigt debattens første bifald, da han nødtvungent måtte erklære sig fuldstændig enig med repræsentanten fra Dansk Folkeparti: Det er fuldstændig hul i hovedet at bruge en masse millioner på at bygge et nyt bibliotek, når vi samtidig sparer på kerneydelser andre steder i budgetterne.

På næste torsdag er det så min tur. Jeg skal debutere til Alles valg, der samarbejder med Stemmer på kanten. Spændende – jeg glæder mig til at prøve kræfter med paneldebattens ubønhørlige udstilling af manglende viden og besynderlige formuleringer…

Det var i øvrigt også i denne uge, vi fik lanceret vores politiske aftale med Socialdemokraterne. Det er jeg glad for. Nu ved borgerne, hvilke områder vi kan samles om i det meste af den røde blok. Jeg håber virkelig, SF er indstillet på at melde ud sammen med vi andre inden valget. Rød blok har brug for at stå samlet – fællesskab fungerer.

Det har de også opdaget i DR. Jens Ringberg brugte vores aftale som afsæt for en analyse af Enhedslistens fremgang på landsplan. Det er den fornemste markering, vi har fået af vores store arbejde i efteråret.

At det ikke bare er spin, vidner en solid dækning i Herning Folkeblad om. I det hele taget dækker vores lokale avis valgkampen sobert og nuanceret, alle nævnes og ingen glemmes. Tak for det.

I weekenden blev der for eksempel bragt et rimelig barsk læserbrev. Det er grove løjer at beskylde sine politiske modstandere for at at være fulde af løgn. Men bølgerne går jo højt til et kommunalvalg, og af og til får man ikke tænkt sig grundigt om, inden man trykker “Send”. Jeg ser frem til fortsatte debatter om politik i Herning, med SF og med alle andre. I bølgegang og med godt humør 🙂