SF’s krigsdilemma

SF’s forsvarsordfører Holger K. Nielsen gik forleden i pressen med budskabet om, at hvis Iraks regering ikke får styr på de irakiske shia-militser, så gør vores krigsindsats med F 16-fly måske mere skade end gavn. Og så må Danmark ud af Irak.

Det er sjældent, jeg er enig med soldater i ret meget, når det kommer til militære indsatser. Men her må jeg bare erkende, at Flemming Vinther, formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, rammer hovedet på sømmet. Til DR udtaler han blandt andet:

Det er fair nok, at politikerne hele tiden overvejer det her dilemma, som man næsten altid står i i de her missioner. Men det kan undre, at det kommer to måneder efter, at man besluttede det. Det er jo et gammelt kendt dilemma.

Underligt er lige præcis, hvad det er. Det var nemlig et dilemma, der også blev diskuteret i Folketingssalen, da man skulle vedtage forslaget om at sende F 16-fly til Irak. Her undgik Holger K. Nielsen dog behændigt at forholde sig direkte til de irakiske shia-militser – måske fordi han ikke blev spurgt.

Uanset hvad, så er det ikke nogen overraskelse, at Islamisk Stat ikke er alene om grusomhederne i Irak. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at hvis vi støtter den irakiske regering, så støtter vi også de sekteriske og menneskerets-krænkende shia-militser.

Hvis Holger K. Nielsen ikke vidste det her, så har han ikke sat sig ret godt ind i tingene, inden han stemte for at sende soldater i krig. Hvis han vidste det, så er det mildest talt usmageligt at lægge afstand til krigsindsatsen – på baggrund af nogle ting han vidste, allerede da han stemte for at gå i krig.

Læs mere…

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/11/18/074358.htm

http://www.hrw.org/news/2014/07/11/iraq-campaign-mass-murders-sunni-prisoners

http://www.businessinsider.com/iranian-proxy-militias-in-iraq-and-syria-2014-9

Tags: