Weekend med valg og vin

Valgkamp på Torvet i Herning

Det var i denne weekend, jeg var i gågaden for første gang. Kommunalvalget nærmer sig, så vi er på gaden for at dele materialer ud og snakke med folk. Da vejret artede sig nogenlunde, var der pænt med mennesker i byen. Jeg synes, vi blev pænt modtaget. Og jeg vil med det samme undskylde, hvis jeg kommer til at antaste de samme sagesløse medborgere de kommende lørdage. Det er svært at huske alle ansigter.

Vi stod i øvrigt sammen med SF, Venstre og en masse torvehandlende – og et flash mob fra Studsgaard Friskole, som gjorde opmærksom på skolens arbejde. Det kan du sikkert læse mere om i dagens udgave af Herning Folkeblad.

Det var også i denne weekend, at jeg gik i vinkælderen og satte gang i den malolaktiske gæring. Kort sagt skal den hårde æblesyre (malat) i vinen omdannes til den blødere mælkesyre (laktat). Det ser ud til at være gået fint i gang, og det varer i hvert fald et par uger.

Her er nogle notater fra vinkælderen.

26.10.2013: Malolaktisk gæring

  • Jeg omstikker den ene af tre balloner: En del går til opfyldning af de to øvrige, en del går til en 10-liters ballon, og endelig går resten til fad, inklusive lidt bærme. Jeg kan ikke fylde fadet, og det er temmelig risikabelt. Men jeg havde ikke bedre muligheder, så om ikke andet bliver træet ekstra mættet af vin.
  • Jeg udrører malolaktisk bakteriekultur i vand og lader det stå en halv times tid. Derefter fordeler jeg det ligeligt mellem de to fulde balloner. Der er nu 3-4 blop i minuttet fra ballonerne.
  • Jeg trækker vin uden bærme over i 10-liters ballonen. Den bliver ikke udsat for malolaktisk gæring, og den alkoholiske gæring er næsten overstået. Dermed har jeg en “ren” vin at spæde op med. Desuden kan den bruges til at tilføre ekstra syre med senere. Ballonen bør snart flyttes i køligere omgivelser.