SEO og Jetpack til min WordPress blog

Her til aften har jeg arbejdet lidt mere i dybden med opsætningen af min blog. Efter et par omveje har jeg valgt at installere WordPress SEO Plugin og Jetpack by WordPress.com. SEO hjælper søgemaskinerne (som Google) til at finde bloggen, og Jetpack er en pakke fuld af uundværlige udvidelser af WordPress.

Her er nogle af de mange muligheder for at indstille WordPress SEO plugin'et.

Her er nogle af de mange muligheder for at indstille WordPress SEO plugin’et.

Det er ikke helt nemt at overskue, hvordan du optimerer din blog bedst i forhold til søgemaskiner. Med WordPress SEO er du godt hjulpet, og hvis du har brug for en grundig introduktion på dansk, skal du læse Jonathan Lindahls “WordPress SEO by Yoast Guide”.

Aftenens omveje drejede sig primært om integration til sociale medier. Jeg forsøgte med et par moduler, som kunne forbinde til Facebook og Twitter – dels automatisk publicering til mine sider dér, og dels Like, Tweet, Del og lignende knapper på min blog.

Men Jetpack er bare nemt at have med at gøre. Pakken består af en masse features, du selv vælger til og fra. Og det virker bare. Malurten i bægeret – og grunden til jeg gik en omvej – er, at din Jetpack skal forbindes til en WordPress.com konto. Det er dermed via WordPress.com, at du publicerer til sociale medier, at du henter oversættelser til diverse features, at du abonnerer osv. Altså forudsat at du benytter disse features.

Jeg vurderer, at prisen er lav i forhold til plugin’ets kvalitet. Og midt i en valgkamp er tid ikke en overskudsvare. På meget få timer har jeg sat denne blog op med de nødvendige plugins og konfigurationer. Nu mangler jeg blot opsætning af bokse i højre side og i bunden (widgets), oprettelse af menu og faste sider, samt upload af nogle billeder – dels portrætter og dels QR-kode. Den vender vi tilbage til senere 🙂